Lider VMRO napustio sednicu parlamenta, ispred protest

Izvor: B92, 14.Mar.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider VMRO napustio sednicu parlamenta, ispred protest

Skoplje -- Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski napustio je sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu je treće čitanje Zakona o upotrebi jezika.

Taj zakon predviđa uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji.

Njegova VMRO-DPMNE se protivi usvajanju tog zakona i podnela je na njega oko 36.000 amandmana.

Uoči sednice, premijer Zoran Zaev je razgovarao sa Mickovskim, ali detalji ovog razgovora, kako prenose makedonski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji, nisu poznati.

Kako je ranije saopšteno iz parlamenta, Zakon o upotrebi jezika će biti stavljen na glasanje, bez rasprave o podnetim amandmanima VMRO-DPMNE i veta koji je na taj zakon stavio predsednik Đorđe Ivanov sa obrazloženjem da je on nije u skladu sa Ustavom.

Uoči zasedanja, ispred zgrade Sobranja okupila se velika grupa građana koja se protivi usvajanju Zakona o jeziku.

Zgradu parlamenta obezbeđuju policijske snage, a okolne ulice su zatvorene za soabraćaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Burno u Makedoniji: Lider VMRO napustio sednicu parlamenta, ispred protest

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2018

Hristijan Mickovski bojkotuje rad skupštine..Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski napustio je danas sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu je treće čitanje Zakona o upotrebi jezika, koji predviđa uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PROTESTI ISPRED PARLAMENTA: Lider VMRO napustio sednicu, Džaferi je proglasio jednočasovnu pauzu

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2018

Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski napustio je danas sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu je treće čitanje Zakona o upotrebi jezika, koji predviđa uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji. ..Njegova VMRO-DPMNE se protivi usvajanju tog zakona i...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.