(VIDEO) PROTEST ISPRED SOBRANJA: Kod zgrade makedonskog parlamenta okupili se građani koji se protive zakonu o jeziku

Izvor: Kurir, 14.Mar.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PROTEST ISPRED SOBRANJA: Kod zgrade makedonskog parlamenta okupili se građani koji se protive zakonu o jeziku

Ispred zgrade makedonskog Sobranja, gde je u toku sednica na čijem dnevnom redu je treće čitanje Zakona o upotrebi jezika, koji predviđa uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji, okupila se velika grupa građana koja se protivi usvajanju zakona.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NAPETO U SKOPLJU Vlast pokušala da preskoči 36.000 AMANDMANA na zakon o dvojezičnost, opozicija reagovala, narod se okuplja ISRED SOBRANJA (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Mar.2018

Sat vremena nakon početka sednice Sobranja na kojoj bi trebalo da bude razmatran Zakon o upotrebi jezika, koji predviđa uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika u Makedoniji, zasedanje je prekinuto zbog napetosti, a predsednik parlamenta Talat Džaferi je proglasio pauzu. Istovremeno, isped...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.