Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2016, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za digitalnog mačka traže 600 miliona $

LJUBLJNA - Iza i Samo Login, većinski vlasnici slovenačke kompanije "Outfit7", fabrika mobilnih igara "Talking Tom", pripremaju prodaju kompanije, želeći iskoristiti talas preuzimanja proizvođača zabavnog softvera, piše "Bloomberg", navodeći anonimne, ali dobro upućene izvore.

U vezi s prodajom "Outfit7" savjetuje ih američka investiciona banka Goldman Sachs, što je privuklo zanimanje drugih proizvođača mobilnih igara i aplikacija, rekli su izvori "Bloomberga", navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da bi vrijednost slovenačke kompanije registrovane u Londonu mogla dosegnuti 616 miliona dolara.

Slovenački časopis "Manager", koji je i ove godine porodicu Login postavio na vrh ljestvice najbogatijih Slovenaca, smatra da bi "Outfit7" mogao da bude vrijedan  čak milijardu evra. "Outfit7" zarađuje oglašavanjem i kupovinom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod djece, "Outfit7" je ponudu proširio web videom, što je taktika koju koristi i tvorac "Angry Birdsa".

Animirana serija "Talking Tom and Friends" napravljena je u saradnji s "Waltom Disneyjem".

U jednoj verziji igre animirani mačak zabavnim glasom ponavlja ono što korisnik kaže, a u drugim verzijama korisnici sastavljaju virtuelnu slagalicu ili vode likove kroz prepreke.

Osnovan 2009. godine, "Outfit7" u portfelju ima besplatne mobilne aplikacije i igre, animirani video i licencirane proizvode, povezane s igrama. Aplikacija "Talking Tom and Friends" preuzeta je više od pet milijardi puta, a ima 300 miliona aktivnih korisnika mjesečno, što je dovodi u kategoriju kojoj pripada npr. "Twitter" sa 313 miliona korisnika.

"Outfit7" ima i oko devet miliona pretplatnika na YouTubeu, a video-sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta. Prema podacima kompanije, na nivou grupe lani su ostvarili 108 milina evra prihoda od prodaje, dok je godinu ranije taj prihod iznosio 79 miliona evra, te 80 miliona evra čiste dobiti (godinu ranije 60 miliona evra). Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login drže oko 60 odsto udjela) prošle je godine isplaćeno 74 miliona evra dividendi, a godinu ranije oko 39 miliona evra. Holding "Outfit7 Investments Limited" ima sjedište u Londonu i poreski je obveznik Kipra. Ima 14 kompanija kćeri u Londonu, Ljubljani, na Kipru, u Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD.

Ove su godine sklopljeni poslovi u vezi sa zabavnim softverom vrijedni 22 milijarde dolara, najviše u posljednjih 12 godina, piše "Bloomberg". U junu je kineski "Tencent" uložio je 8,6 milijardi dolara u akviziciju "Supercella", tvorca igara "Clash of Clans", "Boom Bich" i "Hay Day". "Caesars Entertainment" prodao je "Playtiku", kompaniju za kazino online igre, za 4,4 milijarde dolara.

(Poslovni.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.