Za deklaraciju protiv homofobije

Izvor: B92, 11.Sep.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za deklaraciju protiv homofobije"

Beograd -- Organizatori Beograd prajda 2012 zatražili su da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju protiv homofobije i da se u KZS unese krivično delo zločin iz mržnje.

Oni su od predstavnika vlasti u Srbiji zatražili procesuiranje osoba zbog čijih je pretnji zabranjen Beograd prajd 2011, kao i da u svim policijskim upravama bude određena osoba za LGBT zajednicu koja će biti obučena za rad na njihovim problemima.

"Sistematska diskriminacija nad pripadnicima LGBT zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji dovodi do toga da se ovoj manjinskoj grupi preti fizičkom eliminacijom zbog javnog ispoljavanja svog postojanja i identiteta", kaže se u saopštenju.

U saopštenju se traži da policija i tužilaštvo bez odlaganja pokrenu postupke i obaveste javnost ko su osobe i grupe koje su pripremale nerede prošle godine pred Prajd, i ocenjuje da bi se usvajanjem Deklaracije protiv homofobije pokazalo da u Srbiji postoji volja za unapređenje položaja LGBT zajednice.

Podsetimo, napadači koji su u Beogradu pre dva dana pretukli dvojicu gej mladića još nisu uhapšeni, a i ako budu otkriveni - biće im suđeno samo za nanošenje povreda jer u aktuelnim zakonima ne postoji krivično delo zločina iz mržnje prema seksualnim manjinama. Blic piše da će se njima suditi samo na osnovu nanošenja povreda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd Prajd: Skupština da usvoji Deklaraciju protiv homofobije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Sep.2012

Organizatori Beograd prajda 2012 zatražili su da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju protiv homofobije i da se u KZS unese krivično delo zločin iz mržnje. Oni su od predstavnika vlasti u Srbiji zatražili procesuiranje osoba zbog čijih je pretnji zabranjen Beograd prajd 2011, kao i da u svim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Beograd prajd za Deklaraciju protiv homofobije

Izvor: Kurir, 11.Sep.2012

Traži se i da u svim policijskim upravama bude određena osoba za LGBT zajednicu koja će biti obučena za rad na njihovim problemima..BEOGRAD - Organizatori Beograd prajda 2012 zatražili su da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i da se u Krivični zakonik Srbije unese krivično...

Nastavak na Kurir...

Traži se Deklaracija protiv homofobije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2012

Organizatori Beograd prajda 2012 zatražili su danas da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju protiv homofobije, kao i da se u Krivični zakonik Srbije unese krivično delo zločina iz mržnje. ..Traži se da Skupština donese Deklaracaiju i izmeni Krivični zakon  ..Oni su od predstavnika vlasti u...

Nastavak na Vesti-online.com...

GEJ OKRŠAJ: Miletić: Parada 6. oktobra! Azdejković: Miletić je nesposoban, parade neće biti!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Sep.2012

Nakon što je organizacija "Beograd Prajd" zatražila da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju protiv homofobije, nastao razdor među LGBT udruženjima. Dok se jedni zalažu za usvajanje iste, drugi se oštro protive i tvrde da je to provokacija

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.