Za baštu u centru Beograda i 1.200 evra mesečno!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za baštu u centru Beograda i 1.200 evra mesečno!

Grad je podeljen na deset zona, a takse se menjaju u zavisnosti u kojoj zoni postavljate baštu. Za strogi centar vam je potrebno čak 1.200 evra mesečno

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Pravi prolećni dani tokom praznika izmamili su desetine hiljada Beograđana na ulice.

Pored šetnje gradskom “štraftom”, mnogi od njih su merak našli u letnjim baštama na radost ugostitelja, koji zadovoljno trljaju ruke.I to bez obzira na to što za baštu od 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kvadrata u strogom centru mesečno moraju da izdvoje 1.200 evra!

Dozvolu za postavljanje ovih privremenih montažno-demontažnih objekata daje nadležno opštinsko odeljenje za komunalno-stambene i građevinske poslove.

Dokument se zatim dostavlja komunalnim inspekcijama opština u cilju dalje kontrole.

Grad je podeljen na deset zona, a takse se menjaju u zavisnosti u kojoj zoni postavljate baštu, pišu "Novosti."

Tradicionalno, najviše letnjih bašta ima opština Stari grad. Gotovo da nema restorana i kafića u Boemskoj četvrti, Knez Mihailovoj, Strahinjića bana ili priobalja, koji nema stolove “na otvorenom”.

Samo prošle godine najstarija lokalna zajednica u prestonici je imala 278 letnjih bašta, dok je u celoj prestonici bilo 650.

"Za prva tri meseca ove gpdine primili smo tačno 205 novih zahteva, od tog broja je rešeno 126" kaže za list Milerta Zarić, rukovodilac Odeljenja za komunalne poslove i ko0munalnu inspekciju.

Zbog svoje lokacije u srcu prstonice gotovo 99 odsto lokala pripada ekstra zoni naplate Uprave javnih prihoda.

Kafedžija koji ima baštu veličine 100 kvadrata mesečno mora da palti oko 1.200 evra. nameti u periofernim opštinama su dalek manji, ali zato oni imaju i manje cene i manje mušterija.

U slučaju da se letnja bašta ne koristi 30 dana, opština je u obavezi da izda nalog o njenom uklanjanju.

Inače, kada neko bez dozvole postavi objekat sa restoranskim mobilijarom, može da očekuje kaznu od čak 100.000 dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bašta u srcu grada 1.200€ mesečno

Izvor: B92, 13.Apr.2015

Za baštu od 100 kvadrata u strogom centru Beograda ugostitelji mesečno moraju da izdvoje 1.200 evra. Godišnje se izda oko 650 dozvola za njihovo postavljanje...Bez obzira na to, zahvaljujući prolećnim danima i praznicima, ugostitelji zadovoljno trljaju ruke, jer desetine hiljada Beograđana ovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.