Za SUBNOR od grada 9,5 miliona dinara

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za SUBNOR od grada 9,5 miliona dinara

Toliko je iz gradskog budžeta izdvojeno u protekle 4 godine za rad Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR). Gradonačelnik: "Računajte na pomoć Grada i ubuduće".

Grad Beograd podržava rad Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR), koji na teritoriji glavnog grada Srbije ima 17.000 članova.

Ovo je rekao gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić u razgovoru sa predstavnike Gradskog odbora SUBNOR-a, zahvalivši im se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pritom na njihovom doprinosu narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svetskom ratu i istakao njihovu "nesebičnu žrtvu da Beograd bude slobodan grad".

"Hvala vam za sve što ste učinili za naredne generacije. Imam veliko poštovanje i divim se vašim podvizima. Grad Beograd neće zaboraviti ono što ste učinili tokom Drugog svetskog rata. Kao i prethodnih godina, podržaćemo SUBNOR u svojim predviđenim programima", rekao je Radojičić, navedeno je u saopštenju.

SMRT FAŠIZMU!!! (FOTO, VIDEO)

Prema gradonačelnikovim rečima, Grad Beograd izražava duboko poštovanje prema negovanju tradicije koja stalno treba da nas podseća na obavezu da čuvamo dostojanstvo našeg naroda.

Zajednička saradnja Grada Beograda i SUBNOR-a Beograda doprinosi očuvanju kako istorijskih vrednosti tako i njenih tekovina, ali i unapređenju položaja boraca NOR-a i članova njihovih porodica.

"U poslednje četiri godine iz budžeta Grada Beograda, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, izdvojeno je oko 9,5 miliona dinara za delatnost ovog udruženja", rekla je sekfetar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, naglašavajući da će Grad Beograd i dalje pružati bezrezervnu podršku onim udruženjima koja sprovode aktivnosti radi unapređenja položaja svojih članova.

Saopšteno je i da je od aprila 2018. do marta 2019. godine, za program "Negovanje

tradicija oslobodilačkih ratova i briga za borce NOR-a i RVI" izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Predsednik Gradskog odobra SUBNOR-a Boro Ercegovac rekao je da se Udruženje zauzima za "antifašističko delovanje negovanjem tradicije i borbom protiv revizije naše slobodarske istorije".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radojičić: Nastavljamo podršku radu SUBNOR-a

Izvor: Danas, 02.Nov.2018

Poslednje četiri godine iz budžeta Grada Beograda, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, izdvojeno je oko 9,5 miliona dinara za delatnost ovog udruženja, rekla je Nataša Stanisavljević. Članak Radojičić: Nastavljamo podršku radu SUBNOR-a se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.