Radojičić: Nastavljamo podršku radu SUBNOR-a 1Foto: Beoinfo

Poslednje četiri godine iz budžeta Grada Beograda, preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu, izdvojeno je oko 9,5 miliona dinara za delatnost ovog udruženja, rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je naglasila da će Grad Beograd i dalje pružati bezrezervnu podršku onim udruženjima koja sprovode aktivnosti radi unapređenja položaja svojih članova, i to ne samo finansijskom podrškom već i aktivnim učešćem kada god se za to ukaže potreba.

Program Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Beograda podržan je i u 2018. godini na konkursu za finansiranje redovnih programa koje realizuju udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite na teritoriji grada Beograda. Od aprila 2018. do marta 2019. godine, za program „Negovanje tradicija oslobodilačkih ratova i briga za borce NOR-a i RVI” biće izdvojeno 2,5 miliona dinara. A na javnom konkursu za finansiranje projekata koje realizuju udruženja iz oblasti socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda u 2018/2019. godini, za projekat „Nauči – primeni – pokreni, idemo dalje” planirano je milion dinara.

U ime SUBNOR-a, na skupu je govorio predsednik Gradskog odobra SUBNOR-a Boro Ercegovac, navodeći da ovo udruženje ove godine slavi 70 godina postojanja.

Sledeće godine sa Gradom Beogradom obeležićemo dva velika jubileja, Dan borca i 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Pored toga, SUBNOR u kontinuitetu sprovodi antifašističko delovanje negovanjem tradicije i borbom protiv revizije naše slobodarske istorije. Vodimo brigu i pomažemo članovima udruženja kroz program njihovog zdravstvenog i socijalnog zbrinjavanja, rekao je Ercegovac, navodeći da na teritoriji Beograda imaju 17.000 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari