Za Kineze nema krize: Za nedelju dana potrošili 142 milijarde dolara

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Kineze nema krize: Za nedelju dana potrošili 142 milijarde dolara

Od 1. do 7. oktobra, tokom sedmice praznovanja osnivanja Narodne Republike Kine 1. oktobra, prodajni lanci u Kini ostvarili su promet od 870 milijardi juana (142 milijarde dolara).

Foto: Ilustracija

U tu sumu ulaze i zarade restorana i drugih ugostiteljskih objekata. Po podacima Ministarstva trgovine, to je za 13,6 odsto više nego prošle godine tokom nacionalnog praznika.

 

Taj period zove se i "zlatna sedmica", jer su u to vreme i najveći popusti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Kini. Čak i najskuplji restorani u vreme praznika imaju velike popuste. Tokom "zlatne sedmice" milioni Kineza odlaze na odmor. U to vreme je i najveća poseta stranih turista Kini.

 

Postoji još jedna "zlatna sedmica" za trgovce i kupce - krajem januara i početkom februara, poodom proslave Kineske Nove godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.