Za Deksterove pomagače predložen pritvor, oni i dalje u bekstvu

Izvor: B92, 10.Jun.2021, 17:43

Za Deksterove pomagače predložen pritvor, oni i dalje u bekstvu

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor osumnjičenima da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darija Ðorđevića.

Tužilaštvo je prethodno donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osumnjičenih - Darija Đordevića zvanog Ðoks, Stefana Runića, Petra Nikolića, Stefana Zizovića, Ognjena Trojanovića, kao i dvojice osumnjičenih koji su u bekstvu V. S.i M. J.

Runić, Nikolić, Zizović i Trojanović su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas saslušani u tužilaštvu. Oni su uhapšeni u Beogradu pre dva dana.

Odluku o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Organizator ove grupe je, kako se sumnja, Ðorđević (33), koji je pre dva dana uhapšen u Beču, a po informacijama bezbednosnih službi Srbije, tom prilikom zaplenjeno je i oko 10 kilograma heroina.

Mediji Ðorđevića nazivaju Dekster, mada je tužilaštvo pre dva dana saopštilo da mu je nadimak Ðoks.

Osumnjičeni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila, od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.