ZIVOT U BEDI KAKVU NE MOZETE NI DA ZAMISLITE Sestoclanoj porodici iz Bratunca glad je najmanji problem

Izvor: medio.rs, 14.Sep.2016, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIVOT U BEDI KAKVU NE MOZETE NI DA ZAMISLITE Sestoclanoj porodici iz Bratunca glad je najmanji problem

U kući šestočlane porodice Sekulić iz sela Grabovačka Rijeka, na području opštine Bratunac, uslovi za život su minimalni; tek krov nad glavom govori da ispod njega neko boravi.

Memljivi zidovi, razbacane stvari na staroj fotelji, kauču i zemljanom podu, lonac na “smederevcu” u kojem se “krčka” veš, prljavo suđe u kojem retko kad završi nešto jestivo odaju utisak kao da ovde nema ženske ruke.

Međutim, užasni uslovi u kojima  žive Sekulići sa >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << četvoro dece splet su nesrećnih okolnosti. Majka Vera je osoba sa mentalnim smetnjama, a otac Stanko ima lakši invaliditet ruke.

Kako žive bolesna i gladna deca većina ljudi ne može ni da zamisli.

- Jedan od sinova ima problem sa vidom. Roditelji nikad nisu imali dovoljno novca da ga odvedu kod lekara. Drugi je imao operaciju bubrega i nikad nije uzimao terapiju, opet zbog nedostatka sredstava. Beba je bila u kritičnom stanju ovih dana - rekla je u izjavi za BN televiziju njihova poznanica Svjetlana, koja se trudi koliko može da im pomogne.

Beba Ivana je zbog gladi čak završila u bolnici, ali je pre par dana vraćena kući.

Bez osnovnih uslova za život - vode, hrane, kupatila, bez podrške nadležnih službi i društva u celini ova porodica je osuđena na mučan i težak život.

Čak ni ove neuslovne, prljave i zapuštene prostorije u kojima borave nisu njihove.

Svjetlana je pokrenula humanitarnu akciju kako bi im pomogla. Uspela je da sakupi nešto hrane,  odeće,  novca i krevetac za bebu, ali jasno joj je da to nije dovoljno. Sekulićima je potrebno trajno rešenje, koje će omogućiti bar malo uslovniji život, dostojan čoveka.

Ako im možete i želite pomoći, pozovite Svjetlanu na broj 00387 66 809 299.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.