ŽIVEO U ŽRTVINOJ KUĆI Zlostavljao je i ubio dečaka, pa se sprijateljio sa njegovim roditeljima, dok se nije slučajno odao

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVEO U ŽRTVINOJ KUĆI Zlostavljao je i ubio dečaka, pa se sprijateljio sa njegovim roditeljima, dok se nije slučajno odao

Bezosećajni ubica govorio je da je poslednji video Džejmija živog dok je putovao njegovim autobusom u maju 1997.

Vozač autobusa Daren Vikers aktivno je učestvovao u potrazi za nestalim dečakom Džejmijem Lavisom, apelovao javno za pomoć, čak neko vreme stanovao sa detetovim roditeljima u Oupenšou u Mančesteru. Sve vreme znao je istinu, jer on je bio taj koji je osmogodišnjeg Džejmija silovao i ubio.

Majka krila godinama dete u gepeku od porodice! Užas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkriven SLUČAJNO!

Vikersova prevara otkrivena je tek kada su istražitelji posumnjali da se njegova potraga za dečakom "graniči sa opsesijom", prenosi "Miror".

U dokumentarnom filmu "Faking it: Tear Of A Crime" (Lažne suze zbog zločina) stručnjaci su analizirali kako je manipulativni ubica pokušao da izbegne kaznu. Prikazana je i jeziva fotografija na kojoj je zagrljen sa dečakovim roditeljima, što prema mišljenju stručnjaka, dokazuje njegova bolesna nastojanja da prikrije zločine. Oni tvrde da je Vikers, nastojao da se zbliži sa dečakovim roditeljima kako bi iz neposredne blizine pratio policijsku istragu.

- Mislim da je ovo najbizarnija fotografija koju sam videla - komentarisala je forenzički psiholog Keri Dejns sliku na kojoj Vikers sedi između roditelja čije je dete ubio, dok je ruke prebacio preko njihovih ramena.

Stručnjaka za govor tela Klifa Lenslija slika asocira na zmiju otrovnicu u gnezdu.

- Zločinac je seo između roditelja i nije se libio da se slika s njima i to go do pasa - kaže on.

Vikers se nehotice otkrio jer je neprekidno odmahivao glavom i slegao ramenima kad je razgovarao sa voditeljima, a odmahivanje glavom ukazuje na laž, kaže Lensli u filmu.

Stručnjaci za govor takođe analizirali su njegove izjave. Njima je upalo u oči da nikada ne spominje dečaka po imenu, već da ga naziva "detetom", što je bio pokušaj da se distancira od jezivog zločina.

Vikers ima pravo da se ponovo žali za nešto više od pet godina, a dokumentarni film je svojevrstan apel na sudije da ga zadrže u zatvoru do kraja života.

- Daren Vikers ne sme da izađe iz zatvora. On je opasnost za decu - kaže Roj Renford, koji je svojevremeno vodio istragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.