Zagreb: Pretučen trener Dinama, završio u bolnici

Izvor: B92, 20.Sep.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Pretučen trener Dinama, završio u bolnici

Zagreb -- Trener fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Mario Cvitanović povređen je u napadu dvojice maskiranih napadača, saopštili su taj klub i zagrebačka policija.

Kako je prenela Hina, Cvitanovića su palicama napali ispred stana neposredno po povratku ekipe sa utakmice hrvatskog Kupa u Imbriovecu.

Trener Dinama je posle napada pozvao policiju i zatražio lekarsku pomoć.

"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašćen ovim činom, najoštrije osuđuje fizički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti sa tragičnim posledicama. To je samo nastavak onoga što se događa u poslednje vreme kada je potpuno legalizovano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savetnika kluba Zdravka Mamića na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu, pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića", naveo je Dinamo.

Zagrebački klub je apelovao na institucije Hrvatske da se probude i da prestanu da ignorišu sve što se događa oko Dinama i da ne ignorišu napade na svoje građane.

"Pa zar svi čekamo da se dogodi nešto tragično da bi sistem konačno reagovao? Ne želimo da živimo u zemlji u kojoj se institucije boje čak i da osude zlodela. Nismo primetili da je iko od relevantnih faktora i institucija reagovao nakon napada i pokušaja ubistva Zdravka Mamića, što je očigledno motivisalo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", piše u saopštenju.

U Policijskoj upravi su potvrdili napad na Cvitanovića i naveli da je istraga u toku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trener zagrebačkog Dinama Cvitanović napadnut ispred stana

Izvor: Beta, 20.Sep.2017

Trener fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba Mario Cvitanović povredjen je večeras u napadu dvojice maskiranih napadača, saopštili su taj klub i zagrebačka policijska uprava.Kako je prenela Hina, Cvitanovića su palicama napali ispred stana neposredno po povratku ekipe sa utakmice hrvatskog Kupa u...

Nastavak na Beta...

Trener Dinama: Napali me isključivo zbog kluba

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2017, 19:42

Nakon nedavnog napada na savetnika Dinama Zdravka Mamića u Hercegovini, koji još nije rešen, sinoć je napadnut trener Dinama Mario Cvitanović. I dok on porućuje da samo želi da živi fudbal, iz Uprave kluba optužuju medije da podstiču nasilje...Došao je na posao dan nakon što je napadnut i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.