ZG: Poslanicima uvode radno vreme?

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZG: Poslanicima uvode radno vreme?

Zagreb -- Poslanici u hrvatskom parlamentu uskoro bi, ako se ostvare najave iz vladajućeg SDP-a premijera Zorana Milanovića, mogli da imaju petodnevnu radnu nedelju.

Građani poslanicima i inače prigovaraju da malo rade, odnosno da ih nema na radnom mestu i da su za svoj nerad previše plaćeni. Zato bi reforma radnog vremena, uz sve reforme koje je otvorila koaliciona vlast nakon pobede na izborima u decembru, sigurno bila pozdravljena.

Dok poslanici u Saboru uglavnom nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa protiv, ipak podsećaju da njihov posao nije samo političko delovanje u parlamentu. Najjača stranka u saborskim klupama – SDP želi da uvede reda u Sabornicu, dok njihovi partneri u vlasti ulaze u priču sa manjim ili većim oprezom.

Druga po snazi stranka u redovima vlasti, HNS Radimira Čačića, podseća da posao poslanika „nije samo plenarno zasedanje na kojima se pojedinci slikaju pred kamerama”. Iz Istarskog demokratskog saveza poručuju da bi zbog svega trpela lokalna vlast, jer je među poslanicima puno gradonačelnika, pa bi im boravak u Zagrebu otežao poslove vođenja gradova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici malo rade, zato dobijaju radno vreme

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012

Poslanici u hrvatskom parlamentu uskoro bi, ako se ostvare najave iz vladajućeg SDP-a premijera Zorana Milanovića, mogli da imaju petodnevnu radnu nedelju...Građani poslanicima prigovaraju da malo rade, odnosno da ih nema na radnom mestu i da su za svoj nerad previše plaćeni. Zato bi reforma radnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Poslanici u Srbiji protiv radnog vremena

Izvor: Politika, 07.Mar.2012

Rekorderi: Srđan Milivojević 2010, prisustvovao sednicama 654 sati (govorio 7,5); Borjan Agatonović od marta do decembra 2010. godine proveo u sali 539 sati, nije rekao ni jednu reč..Nije parlament fabrika, pa da se poslanicima utvrdi radno vreme i obaveza da se ukucavaju kad dolaze i odlaze. Ovako...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.