ZELENSKI MU JE DOŠAO GLAVE Rukovanje koje će istorija pamtiti - krah političke karijere (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2023, 21:33

ZELENSKI MU JE "DOŠAO GLAVE" Rukovanje koje će istorija pamtiti - krah političke karijere (VIDEO)

U nedelju je Entoni Rota, predsedavajući Donjeg doma Kanade, uputio pismeno izvinjenje

Predsedavajući Donjeg doma Kanade Entoni Rota podneo je ostavku nakon što je pohvalio Ukrajinca koji se borio za nacističku jedinicu te ga pozvao u parlament.

Nakon prvog otpora pozivima da se povuče, Entoni Rota je dao ostavku u utorak nakon sastanka sa stranačkim liderima u Otavi.

- Moram da se povučem sa mesta vašeg predsednika. Ponavljam svoje duboko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žaljenje - rekao je on u parlamentu.

Ukrajinac koji je sedeo u galeriji Donjeg doma Kanade bio je "heroj", rekao je predsednik Predstavničkog doma u petak, izazvavši aplauz poslanika, premijera Džastina Trudea i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji se tada obratio prisutnima tokom njegove prve posete Kanadi otkako je Rusija napala njegovu zemlju.

Friday, Canadian Parliament honored a 98 year old Ukrainian immigrant who fought the Russians in WW2, Yaroslav Hunka.

He fought with the Nazis during the Third Reich as part of the 14th Waffen, aka SS Galincha.

Standing ovations for literal Nazis… pic.twitter.com/dgc8jWGSYH

— Clandestine (@WarClandestine) September 24, 2023

Međutim, nekoliko jevrejskih grupa reagovalo je s gnevom, rekavši da je taj čovek, Jaroslav Hunka (98), služio u nacističkoj jedinici poznatoj kao 14. SS divizija, koja se borila uz Nemačku tokom Drugog svetskog rata i izjavila odanost Adolfu Hitleru.

, rekavši da je "naknadno postao svestan više informacija" i da je preuzeo "punu odgovornost za svoje postupke".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: „Slava Ukrajini“? Kako je Kanada proslavila nacističkog veterana iz Drugog svetskog rata i pokrenula međunarodni skandal

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2023

 . Predsedavajući Donjeg doma Kanade ostao je osramoćen nakon što je odao počast starijem ukrajinskom ratnom veteranu u parlamentu ispred ukrajinskog predsednika koji je boravio u poseti. „Heroj“ sa sedištem u Kanadi služio je u nemačkoj nacističkoj jedinici.. Kancelarija premijera...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.