ŽEGA KOJA OBARA S NOGU! TOPLOTNI TALAS U SRBIJI: Temperature se penju do rekordnih visina, najtopliji dan u godini tek dolazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 18:13

ŽEGA KOJA OBARA S NOGU! TOPLOTNI TALAS U SRBIJI: Temperature se penju do rekordnih visina, najtopliji dan u godini tek dolazi

Očekuje se da temperature dostignu maksimum od 35 do 40°C

U Srbiji je trenutno prisutan toplotni talas koji donosi veoma visoke temperature. Danas je širom zemlje sunčano i vrlo toplo, sa temperaturama od 30 do 33°C, dok je u Beogradu izmereno 32°C.

Najviše temperature se beleže na krajnjem severozapadu zemlje, gde je u Somboru izmereno 34°C.

Čak i na planinama je izuzetno toplo. Zlatibor i Sjenica imaju temperature od 25°C, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je na Kopaoniku nešto hladnije sa 17°C.

U noći između ponedeljka i utorka očekuje se jači razvoj oblaka i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom na području Vojvodine. Ove padavine će biti lokalnog karaktera, ali intenzivne, sa jakim električnim pražnjenjem.

U utorak se očekuje sunčano vreme i veoma visoke temperature u većini predela, sa maksimalnom temperaturom od oko 35°C.

Sreda će biti sunčana i još toplija. Maksimalne temperature će se kretati od 35 do 39°C, dok će u Beogradu biti do 37°C.

Najvreliji dan ove sedmice će biti četvrtak. , dok će u Beogradu biti do 38°C. Ovo će biti najtopliji dan u ovoj godini.

U petak će doći do kratkotrajnog zahlađenja, sa padom temperature od 5 do 10 stepeni. Međutim, već za vikend se očekuje povratak sunčanog i vrelog vremena.

Važno je preduzeti odgovarajuće mere zaštite od visokih temperatura, kao što su nošenje lagane odeće, hidratacija i boravak u hladovini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOĆAS PLJUSKOVI I GRMLJAVINA, MOGUĆE OLUJE: Trenutno Sombor sa 34 stepena NAJTOPLIJI U SRBIJI

Izvor: Pančevac-online.com, 10.Jul.2023

Najtoplije je trenutno na krajnjem severozapadu Srbije, pa tako Sombor meri 34°C. Širom Srbije ovog poslepodneva je sunčano i veoma toplo, uz temperature od 30 do 33°C, u Beogradu je 32°C. U noći između ponedeljka i utorka na području Vojvodine očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.