ZBOG SKANDALA U BOROVU Ministar Vulin traži hitno objašnjenje od Hrvatske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 20:47

ZBOG SKANDALA U BOROVU Ministar Vulin traži hitno objašnjenje od Hrvatske!

Grupa muškaraca snimljena je danas, na dan pravoslavnog Uskrsa, kako u Borovu u Hrvatskoj ide ulicama i viče "Ubij Srbina".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zatražio je danas od nadležnih hrvatskih organa objašnjenje incidenta u Borovu, kada je jutros grupa mladića prolazila kroz to mesto s većinskim srpskim stanovništvom antisrpske parole, među kojima "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Ubij Srbina".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači ''Dinama'' i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni - naveo je Vulin u izjavi za javnost.

On je ocenio da "ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu selu klanjem i ubijanjem".

- Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi - poručio je ministar Vulin.

Podsetimo, u Borovu je jutros, nakon što su položili vence na memorijalnom spomeniku 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, koji su u tom mestu poginuli 1991. u sukobu s lokalnim srpskim stanovništvem, dvadesetak pripadnika "torcide" (navijači Hajduka iz Splita) krenulo u koloni kroz mesto, gde su uzvikivali neprimerene parole, među kojima i "Ubij Srbina - a ceo incident je objavljen na Fejsbuk stranici opšine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.