ZBOG NAŠE DECE OVO ĆE BITI PRVOKLASNA USTANOVA  Vučić otkrio kada će radovi na Tiršovoj 2 biti gotovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2022, 19:10

"ZBOG NAŠE DECE OVO ĆE BITI PRVOKLASNA USTANOVA" Vučić otkrio kada će radovi na "Tiršovoj 2" biti gotovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji obilaze radove na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2".

Predsednik Srbije istakao je prilikom obilaska da je u pitanju impresivno i veliko gradilište. 

- Sve će biti gotovo do kraja oktobra, a onda ćemo početi da gradimo zgradu.

Najteži delovi izgradnje su upravo ovi. Ovo je najteži deo posla. Nadamo se da ćemo sve uspeti da završimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na vreme, u pitanju je veliki projekat.

Očekujemo da će ovo biti gotovo 2024, eventualno 2025. godine - objasnio je Vučić.

Predsednik je istakao da je za dve ipo godine napravljen veliki KC u Nišu, dodajući da se nada da će i "Tiršova 2" biti gotova u istom merom.

- Nadamo se da ćemo uspeti da završimo ovo za taj vremenski period. Zbog naše dece, ovo će biti prvoklasna ustanova, koja će značiti našoj deci. Donećemo najnovije medicinske tehnologije. Sve ono što je najbolje na tržištu, biće u ovoj bolnici! - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da je mesto za izgradnju dečije bolnice impresivno, ogromne veličine.

- Važno je da će pripremni radovi biti završeni do novembra meseca. Ukupno će biti izgrađeno 60.000m2, od toga 40.000m2 medicinskog prostora, a ostalo će biti garaže, parkinzi... Nalazimo se u delu gde se nalaze gotovo sve bolnice i gde smo mnogo toga napravili. Ovaj KC je impresivan, ali bez ovog velikog centra za lečenje naše dece, ne bi bio dovoljan. To što sebe lečimo, ako ne pružimo najbolje lečenje našoj deci, malo vredi. Ovaj projekat je zavredio veliku pažnju EU i želim da im se zahvalim. Oni će dati 35 miliona evra poklona da bismo mi izgradili ovu velelepnu bolnicu. To je ogroman novac za nas, ogromna vrednost njihove podrške izvanrednom projektu - kazao je Vučić.

On je naveo da će ovo biti centar za lečenje sve naše dece u regionu. Kaže i da je ideja o "Tiršovoj 2" stara 33 godine.

- Posle nam od velikih stvari ostaje da bude izgrađena Onkološka klinika - kazao je predsednik i najavio da ćemo i za to tražiti novac od EU.

Vučić se zahvalio i kazao da "iza njih ostaju velika dela".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Varheji: Klinika Tiršova 2 doneće deci najbolju zdravstvenu zaštitu u Evropi

Izvor: Danas, 30.Maj.2022

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je posle obilaska radova na izgradnji Univerzitetske dečje klinike "Tiršova 2" da Evropska unija nikad nije podržala veći projekat u zdravstvenoj infrastrukturi i da očekuje da će deca u Srbiji imati najbolju zdravstvenu zaštitu u Evropi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.