Izvor: B92, 17.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRSENA RASPRAVA O PAKETU PORESKIH ZAKONA

Skupstina Srbije zavrsila je u prepodnevnom zasedanju objedinjenu raspravu o paketu od sedam poreskih zakona i u nacelu usvojila predlog zakona o porezu na dobit preduzeca. Kako prenosi Radio B92, u poslepodnevnom delu raspravlja se o amandmanima, i ocekuje se da ce Zakon o porezu na dobit preduzeca biti u potpunosti usvojen. Posle toga na redu je rasprava o amandmanima na ostale zakone, izjavio je po zavrsetku prepodnevnog zasedanja predsednik Skupstine Dragan Marsicanin. "Ostaje jos, cini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi se, 13 zakona na ovoj sednici, zatim rasprava o poverenju ministrima pravde i lokalne samouprave, tako da ce verovatno jos najmanje desetak radnih dana biti potrebno za to. Ni ne znam koliko smo do sada amandmana prosli, mislim da ukupno za celu sednicu, za svih 13 plus sest zakona, ostalo jos oko 200 amandmana, sto nije previse", rekao je Marsicanin.

Narodna skupstina Republike Srbije prekinula je u utorak uvece raspravu o Predlogu zakona o porezu na imovinu u pojedinostima i nastavice je u sredu. Skupstina je u utorak usvojila Zakon o porezu na dobit preduzeca. Stopa ovog poreza iznosi 20 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.