ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU: Srpska delegacija razgovarala sa Lajčakom, nastavak dijaloga pod znakom pitanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 21:48

ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU: Srpska delegacija razgovarala sa Lajčakom, nastavak dijaloga pod znakom pitanja

Detalji još uvek nisu poznati

Razgovori šefa srpskog pregovaračkog tima, direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka završeni su večeras u Briselu.

Kako javljaju mediji, nije poznato da li će razgovori biti razgovori nastavljeni.

Podsetimo, glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi izjavio je ranije danas u Briselu da su dve strane postigle načelan dogovor o rešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krize na severu Kosova, ali da se delegacija Beograda nije dala saglasnost na tačku sporazuma koja se odnosi na automobile sa KM tablicama.

Međutim, delegaciji Beograda je potvrđeno iz Brisela da nikakav dogovor sa Prištinom nije još postignut.

Tu informaciju je potvrdio i portparol EU Peter Stano.

Sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine uz posredovanje specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Briselu i dalje traje, a pregovori se nastavljaju, objavio je portparol EU Peter Stano na Tviteru.

Više vesti o dešavanjima na Kosovu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.