ZAUSTAVLJANJE VLADIKE TEODOSIJA JE BAHATI ČIN SAMOVOLJE: Đurić osuo pajbu po lažnoj državi

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 10:20

"ZAUSTAVLJANJE VLADIKE TEODOSIJA JE BAHATI ČIN SAMOVOLJE": Đurić osuo pajbu po lažnoj državi

Ističe da je ova brutalna uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve odraz nekulture i političkog ekstremizma.

Vladika Raško-prizrenski Teodosija sinoć je zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje, a direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ističe da je to bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prištine.

Onemogućavanje našeg crkvenog velikodostojnika da se slobodno kreće po svojoj eparhiji jeste najflagrantnije kršenje verskih sloboda i šamar svim pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji, naveo je Ðurić u saopštenju.

To što je vladici Teodosiju, posle udaljavanja sa administrativnog prelaza i verbalnog maltretiranja, navodno zbog dve kante meda, na kraju ipak omogućeno da stupi na Kosovo i Metohiju ovaj incident ne čini manje strašnim, naglasio je Ðurić.

Ističe da je ova brutalna uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve odraz nekulture i političkog ekstremizma, koji na svakom koraku ima potrebu da iskaže svoj prezir prema srpskoj kulturi, veri i tradiciji.

- Zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da upozore Prištinu da je takvo ponašanje nedopustivo i da konačno shvate da je svaki napad na SPC zapravo napad na hrišćanski karakter naše južne pokrajine i na evropsku kulturu u celini, te da u skladu sa tim i postupaju - kazao je Ðurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.