ZAUSTAVIMO OVAJ HOROR! Udruženje Drug nije meta NAJOŠTRIJE OSUDILO ubistvo dečaka: Srbijo, SAČUVAJ SVOJU DECU

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAUSTAVIMO OVAJ HOROR! Udruženje "Drug nije meta" NAJOŠTRIJE OSUDILO ubistvo dečaka: "Srbijo, SAČUVAJ SVOJU DECU"

Zbog sumnje da su u Novom Kneževcu ubili osamnaestogodišnjeg M. B, uhapšeni su M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloletnika.

Naime, sumnja se da su nakon kraće rasprave četvorica uhapšenih šutirala i tukla mladića rukama i nogama. Njegovo telo je pronađeno u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine, bez vidljivih povreda.

Udruženje "Drug nije meta", u čijem je fokusu prevencija vršnjačkog nasilja se među prvima oglasilo povodom ovog slučaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
"Molimo vas, zaustavimo ovaj horor!

Osamnaestogodišnjak, još uvek dečak. Do smrti su ga tukli vršnjaci.

Tokom cele prethodne nedelje pričali smo i slušali o pojačanoj agresiji kod dece i mladih, sa bolom gledali snimke brutalnih nasilja. Kraj nedelje smo dočekali sa najvećim porazom celog našeg društva.

Kakva je budućnost zemlje u kojoj se mladi životi gase na ovakav način? Kakva je budućnost porodica čija deca kojoj je život tek počeo odlaze pod zemlju, u zatvor, porodica koje odlaze u večnu tugu?

Do kada ćemo čekati? Koliko je još života potrebno da bismo naučili decu da #drugnijemeta?

Jedno dete više nikad neće reći mama. Jedno dete više nikad neće zagrliti druga. Neće imati svoje dete.

Dobar dan, Srbijo. Prihvati ovaj šamar, probudi se i obećaj sebi da ćeš sačuvati svoju decu."

Udruženje "Drug nije meta" jedino je udruženje u Srbiji koje u fokusu rada ima prevenciju vršnjačkog nasilja. Kroz mnogobrojne aktivnosti udruženje je uključilo hiljade učenika i nastavnika, a na njihovom sajtu možete zakazati besplatnu radionicu, pronaći savete i brojne korisne informacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.