ZAŠTO U DVORIŠTU SLOBINE VILE NESTAJU DRVEĆA? Evo ko se pojavljuje na placu kuće bivšeg predsednika SRJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 16:50

ZAŠTO U DVORIŠTU SLOBINE VILE "NESTAJU" DRVEĆA? Evo ko se pojavljuje na placu kuće bivšeg predsednika SRJ

Misterija seče drveća u Užičkoj 34, na beogradskom Dedinju, na placu koji je pripadao bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, dok mu sudski nije oduzet, rešena je.

Dozvolu za seču i raščišćavanje dvorišta tražio je i dobio zakupac ove državne vile, firma SFC Consulting 011B d.o.o, u vlasništvu biznismena Radomira Baje Živanića, osnivača "Verano motorsa".

U dopisu koji je stigao iz Društva za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << d.o.o. navodi se da je ova nepokretnost u vlasništvu Srbije data "Diposu" na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje Zaključkom Vlade od 12. marta prošle godine.

- Predmetni objekat je Društvu dat na privremeno korišćenje, upravljanje i održavanje u ruiniranom i devastiranom stanju, sa zapuštenim dvorištem, obraslim šibljem i rastinjem i sa obiljem neželjene vegetacije - navodi se u dopisu koji je dostavljen.

- Društvo je 30. aprila 2020. zaključilo Ugovor o zakupu sa privrednim društvom SFC Consulting 011B d.o.o, sa sedištem u Beogradu, u ulici Diplomatska kolonija 19.

Dana 21. maja 2020. zakupac se obratio ovom Društvu sa molbom za pribavljanje saglasnosti za raščišćavanje pripadajuće parcele KP 22609 KO Savski venac, na kojoj se nalazi predmetni objekat, iz razloga nepristupačnosti terena obraslog obiljem vegatacije, šiblja i rastinja.

Shodno tome, "Dipos" je istog dana zakupcu dao saglasnost da o svom trošku, a u skladu sa važećim propisima, iskrči suvišno rastinje.

- Istovremeno, Društvo je, nakon što je ustanovljeno da je predmetni objekat u katastru nepokretnosti evidentiran na pogrešnoj poziciji u odnosu na faktičko stanje na terenu, preduzelo sve potrebne radnje pred Službom za katastar nepokretnosti Savski venac, radi ispravke upisa objekta - navodi se u dopisu koji je stigao.

Kao što se već pisalo, reč je o oko 80 ari placa, koji se nalaze u postupku restitucije. Parcela je nastala spajanjem više placeva, a najveći je pripadao trgovcu Selimiru Antonijeviću, čiji naslednici traže i restituciju i deeksproprijaciju. Manji deo pripadao je kćerkama čuvenog knjižara Gece Kona, Elviri i Melvini, koje su, kao i cela porodica, stradale u Holokaustu.

Milošević je objekat dobio na osnovu odluke stambene komisije Vlade, u martu 1999, ali mu je sudski oduzet jer, kako je sud utvrdio, nije na njega imao pravo pošto je već dobio i otkupio susednu vilu u Tolstojevoj 33. Osim toga, nije imao pravo da aplicira na državne nekretnine ni pošto je bio savezni funkcioner.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.