PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 17:53

PRODATA SLOBINA VILA! Kuću bivšeg predsednika SRJ kupio poznati SRPSKI BIZNISMEN

Vrednost transakcije nije javna.

Nedugo pošto su, pre nedelju dana, mediji objavili da je košarkaš Nikola Peković još pre pet godina kupio vilu u Tolstojevoj 33, koja je pripadala bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, saznaje se da je ovaj objekat 17. februara dobio novog vlasnika!

Od Pekovića ga je otkupio Zoran Karić, jedan od četvorice braće Karić.

Nakon vesti o seči drveća na susednom placu, u Užičkoj 34, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je takođe jedno vreme pripadao Miloševićevima, a po odluci iz 1999. Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije kasnije je sud, krajem 2013. godine, tu odluku poništio. I za taj plac se priča da bi mogao biti u budućem vlasništvu Karića, baš kao što je i Milošević svojevremeno hteo da spoji ova dva placa i napravi ogroman kompleks. Ipak, biznismen Dragomir Karić ovo demantuje.

- Mi ne kupujemo po Dedinju. I ono što imamo prodajemo, jer nam je višak - tvrdi za "Novosti" Dragomir Karić. - Ja sam imao pre 20 godina plac u Užičkoj 17, ali sam prodao.

Vidim da do danas ništa na njemu nije izgrađeno. Bogoljub takođe već dugo ima plac u Užičkoj 35, ali ništa novo nismo kupili.

Peković je pomenuti plac u Tolstojevoj 33 kupio od naslednika Slobodana Miloševića, kako su pisali mediji, pre pet godina, da bi, navodno, tek nedavno, isplatio prvu ratu.

Što se tiče skoro 80 ari placa u produžetku, koji potpada pod Užičku 34, oni su se do pre tri godine vodili na Mirjanu i Mariju Milošević, a sada na državu Srbiju. Kako je za "Novosti" pismeno potvrdila Olivera Krstić iz Republičke direkcije za imovinu, ovaj objekat nalazi se u fondu privrednog društva "Dipos" d.o.o, pa je on jedini nadležan da odgovori šta se dešava na placu i zašto se on krči od drveća. Zvanične odgovore iz "Diposa" nismo dobili, u Gradskom zelenilu su nam potvrdili da oni ne seku drveće u Užičkoj, a nezvanično u državi tvrde da je u pitanju redovno održavanje nekretnine koja dugo nije održavana.

Naslednici Slobodana Miloševića vodili su sedam godina oko ove nekretnine spor i izgubili ga. Bivši predsednik otkupio ga je za ondašnjih 5.000 maraka, 1999. godine, a sud je u međuvremenu poništio rešenje Vladine komisije i sve ugovore, zaključivši da su Miloševići nekretninu stekli protivzakonito.

Danas se oko tog placa praktično vodi spor između "Diposa" i naslednika jednog od starih vlasnika Selimira Antonijevića. Poslednja zabeležba u katastru upisana je pre dva dana, i glasi: "Zabeležba da je pokrenut postupak za promenu nastalu izgradnjom objekta", ali se ne zna o kom objektu je reč. Svakako, "Dipos" je tražio od katastra da se izvrši snimanje terena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZAŠTO U DVORIŠTU SLOBINE VILE "NESTAJU" DRVEĆA? Evo ko se pojavljuje na placu kuće bivšeg predsednika SRJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 16:50

Misterija seče drveća u Užičkoj 34, na beogradskom Dedinju, na placu koji je pripadao bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, dok mu sudski nije oduzet, rešena je...Dozvolu za seču i raščišćavanje dvorišta tražio je i dobio zakupac ove državne vile, firma SFC...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.