Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 20:35

ZAROBLJENI U PLANINAMA TADŽIKISTANA: Pobegli iz Avganistana pa ih sačekao novi pakao! Među njima i trudnica

SAD zabrinute zbog avganistanskih pilota u Tadžikistanu

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izrazio je danas u američkom Kongresu zabrinutost zbog američko-avganistanskih pilota i drugog osoblja koji se drže u Tadžikistanu nakon što su prošlog meseca pobegli pred talibanima iz svoje domovine.

- Odmah ćemo razgovarati sa Stejt Departmentom da vidimo možemo li da ostvarimo neki napredak. Delim vašu zabrinutost - rekao je Ostin pred Odborom za oružane snage >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Predstavničkog doma , prenosi Rojters.

Piloti i drugo letačko osoblje iz Avganistana, njih 143, koji su sa 16 aviona i helikoptera pobegli iz domovine od talibana nalaze se u planinama Tadžikistana, gde čekaju u lokalnom lečilištu u blizini Dušanbea više od mesec dana na prevoz do SAD, a među njima je i jedna trudna osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD zabrinute zbog avganistanskih pilota u Tadžikistanu

Izvor: Blic, 30.Sep.2021, 00:21

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izrazio je u sredu u američkom Kongresu zabrinutost zbog američko-avganistanskih pilota i drugog osoblja koji se drže u Tadžikistanu nakon što su prošlog meseca pobegli pred talibanima iz svoje domovine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.