ZAR TAK MALO VREDI JEDAN NEDUŽAN LJUDSKI ŽIVOT Porodica Filić OČAJNA nakon presude

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2022, 12:48

"ZAR TAK MALO VREDI JEDAN NEDUŽAN LJUDSKI ŽIVOT" Porodica Filić OČAJNA nakon presude

Nikola Bojović i Mitar Pandurević osuđeni su juče pred Višim sudom u Smederevu na 18 i 15 godina zatvora za ubistvo Stefana Filića (19) 2. februara 2020.

Podsetimo, krvava tuča dogodila se ispred diskoteke u Velikoj Plani, kada su Bojović i Pandurević sa grupom momaka napali društvo u kome je bio Filić sa mlađim bratom. Nesrećni dečko teško je povređen i preminuo je u bolnici.

Sudija je juče kratko obrazložio presudu, rečima da je prihvaćena kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela teško ubistvo, da su okrivljeni bili svesni da su udarci koje su zadavali mogli biti kobni. Otežavajuća okolnost bila su njihova ranija krivična dela sa elementima nasilja.

- Olakšavajuća okolnost bila je to što je Bojović izrazio kajanje. Filić je bio oboren na zemlju i nijednom nije udario osuđene - rekao je sudija.

Izricanju presude prisustvovala je porodica ubijenog, ali i osuđeni.

- Maksimalna kazna za ovo delo bila je 20 godina jer su u pitanju mlađi punoletnici, u trenutku izvršenja dela nisu imali punu 21 godinu - rekao je ranije izvor.

Javorka Marković, tetka ubijenog, prisustvovala je svakom suđenju. - Ne želimo da preispitujemo odluku suda, osuđeni su maksimalno koliko je to bilo moguće. Bili smo na svakom suđenju i sud je zaista dao punu pažnju obema stranama, bili su korektni i pošteni i na njihov rad nemamo zamerku. Poraženi smo zakonom koji je osuđenima dao kao olakašavajuću okolnost to što su bili tako mladi - kaže potresena tetka:

- Bili smo spremni na ovo, ali sada kada se desilo, jako nam je teško, ovo je veliki udarac za porodicu. Zar tako malo vredi jedan nedužan ljudski život.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ubice Ahmauda Arberya osuđene na doživotni zatvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jan.2022

Otac i sin, bijelci, osuđeni su za ubistvo džogera Afroamerikanca na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog otpusta. U novembru je porota proglasila Travisa i Gregoryja McMichaela i njihovog komšiju Williama Bryana krivima za ubistvo Ahmauda Arberyja iz februara 2020. Bryan je također dobio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.