ZAMISLITE TAJ UŽAS I STRAH Agonija putnika na TITANU trajala 48 sekundi: pre smrti proživeli MINUT NAJVEĆEG KOŠMARA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 07:23

"ZAMISLITE TAJ UŽAS I STRAH" Agonija putnika na TITANU trajala 48 sekundi: pre smrti proživeli MINUT NAJVEĆEG KOŠMARA!

Tragedija koja je potresla svet.

Španski stručnjak za podmornice Hose Luis Martin tvrdi da je "Titan" izgubio stabilnost usled električnog kvara koji je podmornicu ostavio bez pogona što je dovelo do naglog pada ka morskom dnu sa otvorom okrenutim nadole.

Martin je procenio da je podmornica počela da "pada kao kamen" već na dubini od oko 1.700 metara i da je na oko 2.600 metara nije "pukla kao balon" usled velike promene pritiska. Stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takođe navodi da su putnici padali jedan preko drugog u zastrašujućem potpunom mraku tokom pada koji je trajao između 48 i 71 sekunde.

Podmornica "Titan" izgubila je komunikaciju sa svojim brodom za podršku u nedelju 18. juna tokom spuštanja do olupine "Titanika" nekih 3.800 metara ispod površine. Nekoliko dana kasnije ostaci podmornice su pronađeni i istraga veruje da je došlo do "katastrofalne implozije".

Martin je detaljno objasnio svoju teoriju kako je podmornica otkazala za španske medije.

- Polazna tačka je da se podmornica spušta bez ikakvih incidenata u horizontalnoj ravni sve dok nije dostigla oko 1.700 metara. Tada je došlo do kvara na struji. Ostala je bez motora i bez pogona i izgubila komunikaciju sa matičnim brodom - navodi Martin.

Stručnjak smatra da je nedostatak pogona doveo do toga da "Titan" izgubi stabilnost i počne da se brzo spušta.

- "Titan" je promenio poziciju i pao da pada vertikalno jer je 400 kilograma težine putnika ugrozilo podmornicu. Nabijali su se jedni na druge. Zamislite užas i agoniju. Mora da je bilo kao u horor filmu. Zbog dubine i nedostatka prirodnog svetla i struje bili su u potpunom mraku dok je podmornica tonula prema dnu Atlantika - rekao je Martin.

Navodi da je agonija trajala oko jednog minuta.

- Tada su shvatili šta se dešava. Teško je steći predstavu o tome šta su doživeli u tim trenucima. Nakon 48 sekundi ili jednog minuta dolazi do implozije i trenutne iznenadne smrti - rekao je stručnjak.

Martin je uporedio imploziju sa "pucanjem balona" i rekao da nije izazvana samo dubinom već i naglim povećanjem pritiska dok se podmornica spuštala poput strele.

Podmornica je inače izgubila kontakt sa matičnim brodom oko 105 minuta nakon zarona na oko 650 kilometara od obale Njufaundlenda u Kanadi. Američka obalska straža potvrdila je smrt pet putnika četiri dana kasnije, a istraga o imploziji je u toku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.