ZAHUKTAVANJE PRED IZBORE! Zbog korone nema TV duela: Trampu predloženo prihvatanje nominacije republikanaca iz Bele kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 00:34

ZAHUKTAVANJE PRED IZBORE! Zbog korone nema TV duela: Trampu predloženo prihvatanje nominacije republikanaca iz Bele kuće

Tramp je lakonski prokomentarisao da je prihvatanje nominacije iz Bele kuće "daleko najjeftinije u kontekstu trenutne ekonomske situacije".

Američkom predsedniku Donaldu Trampu je predloženo danas da zvanično prihvati predsedničku nominaciju republikanaca i održi govor naciji iz Bele kuće, zbog čega ga je najuticajnija, izabrana članica Demokratske stranke, predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi kritikovala da planira da "ispolitizuje istorijsku predsedničku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezidenciju".

Njegov glavni rival na predstojećim izborima za 46. američkog predsednika, bivši potpredsednik SAD, demokrata Džo Bajden, prihvatiće nominaciju svoje stranke i održati govor naciji iz svoje države Delaver, umesto iz Milvokija kako je u prvi mah planirano, najavili su zvaničnici Demokratske stranke, prenosi Rojters.

Epidemija korona virusa u SAD uticala je da dve najveće američke političke stranke odustanu od tradicionalnih tv-duela i stranačkih skupova pred nekoliko hiljada pristalica.

Demokrata Nensi Pelosi, koja je treća najuticajnija ličnost u svojoj stranci, izjavila je za mrežu MSNBC da će Tramp "ponovo degradirati Belu kuću i pretvoriti je u pozornicu za politički događaj".

Uticajni senator iz redova Republikanaca Ron Džonson ocenio je Tramp to "ne bi trebalo da uradi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.