ZADOVOLJAN SAM DOGOVOROM Borelj nakon pregovora Beograda i Prištine otkrio šta ŠTA JE SLEDEĆE na stolu - pritisci se nastavljaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2022, 20:02

"ZADOVOLJAN SAM DOGOVOROM" Borelj nakon pregovora Beograda i Prištine otkrio šta ŠTA JE SLEDEĆE na stolu - pritisci se nastavljaju

Borelj je izrazio nadu da će uz podršku međunarodne zađednice, biti nastavljeni i razgovori o predlogu koji ima punu podršku Nemačke i Francuske, kako bi se postiglo trajno rešenje u odnosima Beograda i Prištine.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je danas da je zadovoljan zbog dogovora o registarskim tablicama, koji je juče postignut u Briselu, jer će to pomoći da se prevaziđe kriza i da će sada fokus razgovora moći da se prebaci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na "normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine".

- Juče kada sam sleteo u Barselonu mogao sam da podelim da je do dogovora došlo zahvaljujući medijaciji EU i mom predstavniku koji je vodio razgovore - rekao je Borelj na konferenciji za štampu nakon sedmog Regionalnog foruma Unije za Mediteran.

Ističe da su Beograd i Priština prihvatili predlog koji će pomoći da se prevaziđe kriza.

- Sada konačno možemo da se fokusiramo na ono što je najvažnije, a to je uspostavljanje normalnog odnosa između Beograda i Prištine - rekao je Visoki predstavnik EU.

Naglašava da je Beograd pristao da prestane sa izdavanjam tablica, a da se Priština obavezala da prestane sa primenom kaznene mere koje je najavila.

- Mislim da je predlog razuman. Obe strane su rekle i da će ono što je potpisano ranije biti implementirano - istakao je Borelj.

Dodaje da je dogovoreno i da se u Briselu nastave razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Mislim da je ovo veoma važan dogovor i da sprečava opasnost od izbijanja još jedne krize koja je mogla da izazove eskalaciju nasilja na severu Kosova i Metohije - rekao je Borelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.