ZA SVE IM JE VUČIĆ KRIV: Rezolucija EP o Srbiji puna bizarnosti i SUMANUTIH tvrdnji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 14:41

ZA SVE IM JE VUČIĆ KRIV: Rezolucija EP o Srbiji puna bizarnosti i SUMANUTIH tvrdnji!

Rezolucija EP nije obavezujuća, ali je puna paradoksa.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su u Strazburu sramnu rezoluciju o Srbiji kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji, sa posebnim akcentom na beogradske izbore.

Za njeno usvajanje lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nebojša Zelenović brže-bolje krenuli put Brisela.

Iako nije obavezujuća, rezolucija Evropskog parlamenta puna je bizarnosti i paradoksa, tako da svako ko je bio svedok predizbornog i izbornog procesa u Srbiji, može da svedoči nizu nelogičnih i sumanutih tvrdnji.

U moru besmisleno nabacanih, osuđujućih reči upućenih srpskom državnom vrhu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jedna tačka posebno se izdvaja po svojoj bizarnosti.

Naime, u rezoluciji EP tvrdi se da je Vučić zloupotrebio zahtev opozicije za prevremenim izborima, raspustio parlament i zakazao prevremene izbore?!

Postavlja se pitanje kako je zahtev opozicije za prevremenim izborima zloupotrebljen, ako je opozicija dobila ono što je tražila - vanredne beogradske i parlamentarne izbore.

Naime, predstavnici opozicije okupljeni pod parolom "Srbija protiv nasilja" septembra prošle godine podneli su zahtev za raspisivanje vanrednih izbora.

- Mi, predstavnici parlamentarnih stranaka, organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", zahtevamo rapsisivanje vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja 2023. godine. Više puta ste u javnosti ponovili da ste spremni za raspisivanje izbora onog trenutka kada dobijete zahtev. Takav zahtev ste već više puta javno dobili od svih iz opozicije u parlamentu. Ovim putem, mi Vam formalno upućujemo taj zahtev i očekujemo da dobijemo odgovor što pre i da nas, posle konsultacija sa nadležnima, obavestite o tome kada bi ovi izbori trebalo da budu održani - stoji u zahtevu upućenom 11. septembra 2023. godine predsedniku Aleksandru Vučiću, koji su potpisali predstavnici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno-moramo, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije i Pravac Evropa (SSP,PSG, PZP, Sloga).

Ova potpuno besmislena tačka u rezoluciji EP dobija još više na bizarnosti kada se uzme u obzir da je Zoran Lutovac pretio da će se, ukoliko Vučić brzo ne odgovori na zahtev i ako parlament ne bude raspušten, boriti i u parlamentu i na ulici da se to dogodi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.