ZA NJEGOŠEVU CRNU GORU! Srbi u Crnoj Gori predlažu USTAVNE PROMENE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NJEGOŠEVU CRNU GORU! Srbi u Crnoj Gori predlažu USTAVNE PROMENE

Konstatovano je da zbog zloupotreba postojećeg Ustava od strane vlasti i dalje postoje identitetski konflikti u Crnoj Gori i sistematsko kršenje prava srpskog naroda

Predlog ustavnih promena jednoglasnio je podržao GO Nove srpske demokratije i u narednom periodu poslanički klub Demokratskog fronta staviće u skupštinsku proceduru. .

Pored toga, ukazano je da se predloženim izmenama i dopunama Ustava želi pokrenuti proces eliminisanja diskriminacije, čime bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvorio put da Srbi najzad ne budu građani drugog reda, da srpski jezik postane službeni i trobojka narodna zastava, što ima uporište u tradiciji i trajanju Crne Gore.

- Ove promene Ustava su demokratske i u opštem interesu jer ne ugrožavaju ničija prava, a afirmišu i principe direktne demokratije, preko kojih bi se mogle na slobodnom referendumu proveravati sve institucionalne odluke koje su protiv većinske volje građana. Određenim izmenama i dopunama Ustava omogućiće se da pravosuđe konačno bude nepristrasno, a ne da zavisi od režimskih direktiva - navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije.

Da bi pitanje poštovanja postojećih državnih simbola "dovela u red", aktuelna vlast je zakonom regulisala tu oblast. I pored toga, još se gotovo svake nedelje može videti ispred sala za venčanja u crnogorskim gradovima, gde jedni svatovi nose zvaničnu crnogorsku zastavu, a drugi srpsku trobojku. Da bi ovoj pojavi odgovorili, nedavno su na jednoj svadbi u Nikšiću mladenci doskočili svima pa su umesto državne zastave razvili barjak Jamajke!

I simboli na kapama su se pomešali. One stare sa četiri "S" još važe za pola Crne Gore, dok su drugi posle referenduma 2006. godine na njima "uvezli" važeći državni grb, a neki i zvezdu petokraku!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.