Wir bitten die Burger, di Fenster zu.... Ovo je bio alarm za požar FOTO

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 08:53

"Wir bitten die Burger, di Fenster zu...". Ovo je bio alarm za požar FOTO

Deo građana Osijeka rano jutros dobio je upozorenje Civilne zaštite zbog požara u prigradskom naselju Brijest gde gori plastična masa i ambalaža.

Prvo je poslato upozorenje, a potom je stigao i SMS. Ali, deo građana javio je portalu Index.hr da su tu prvu poruku dobili na nemačkom jeziku.

"Wir bitten die Burger, di Fenster zu schliessen und nicht nach draussen zu gehen es sei denn...", pisamlo je u poruci.

Taj portal je potom nezvanično saznao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upozorenje koje su građani dobili emituje odvojeno od SMS-a te da je to još uvek u fazi testiranja.

Navodse i da su poslali pitanja u vezi toga Civilnoj zašptiti, ali da odgovor još nisu dobili.

Noćas, oko 40 minuta posle ponoći u krugu dvorišta fabrike Drava International u osiječkom prigradskom naselju Brijest došlo je do požara. Za građane Osijeka od jutros pre 5 sati oglasio se sistem upozoravanja.

S obzirom na ogromne količine dima i gasa građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze napolje zbog mogućeg štetnog delovanja sagorevanja plastike, prenosi Index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.