Vulin upozorava na podle planove Prištine: Formiranje vojske napad na mirovne napore Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin upozorava na podle planove Prištine: Formiranje vojske napad na mirovne napore Vučića

Lažna država na korak od stvaranja vojnih snaga

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je za Srbiju sasvim neprihvatljivo formiranje tzv. kosovske vojske i pozvao međunarodnu zajednicu da obezbedi poštovanje rezolucije 1244 i ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbednost na KiM i regionu.

Pročitajte i:

- Upozoravamo i međunarodnu zajednicu da obezbedi poštovanje rezolucije 1244 i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne dozvoli formiranje nelegalne oružane formacije koja će ugroziti mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ali i u regionu. Odluka Prištine o pokretanju postupka za formiranje tzv. vojske Kosova je planiran pokušaj onemogućavanja sporazuma i napad na mirovne napore predsednika Vučića - izjavio je ministar Vulin.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Vulin pita čemu bi uopšte i služila ta vojska, da se brani od Crne Gore i Makedonije ili da napadne Albaniju.

- Jedina svrha formiranja vojske je sukob sa Srbijom i mi nećemo dopusiti da se priprema formacija koja po rečima Haradinaja i Veseljija treba da stigne do Niša - izjavio je Vulin povodom usvajanja Predloga zakona o transformaciji KBS u Oružane snage Kosova od kosovske vlade.

Vulin je poručio i da je Vojska Srbije sposobna da odbrani sve svoje građane i naš način života bez obzira na to ko nam preti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.