Vulin odgovorio Rami

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 18:13

Vulin odgovorio Rami

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na tvit u kojem je albanski premijer Edi Rama pozvao predsednika Srbije da osudi Vulinovu raniju izjavu.

Vulin je istakao da Rama ne bi pokušavao da napravi "veliku Albaniju" i ne bi se slikao ispod zastave "velike Albanije" "da ima pameti".

Vulin je kazao i da Rama brine o miru u regionu ne bi hvalio ubice iz tzv. OVK i pokušavao da odredi ko će vladati Crnom Gorom.

"Da zna šta je obraz ne bi Rama pokušavao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u zvaničnim udžbenicima koje štampa njegova Vlada prikaže srpske manastire na Kosovu i Metohiji kao nasleđe njegovog naroda. Samo u svetu tvitera i mimova Rama koga više pamtimo po rasparenim čarapama nego velikim idejama može da deli lekcije", ukazao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je rekao i da su Šiptari častan narod koji je dao Esad pašu Toptanija i da ih nikada ne bi poistovetio sa Ramom.

Podsećamo, Vulina je juče Raminu najavu da će luka Drač biti kosovska ocenio kao nastavak rada na stvaranju "velike Albanije".

Rama je potom pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi tu Vulinovu izjavu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.