Vulin najavio: Vojna policija dobija najsavremenije kombije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin najavio: Vojna policija dobija najsavremenije kombije

Pripadnici Vojne policije uručili su ministru "crnu beretku"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je da će Vojna policija posle mnogo godina dobiti motociklističko odeljenje kao i najmodernija kombi vozila. Prisustvujući svečanom prijemu povodom Dana Vojne policije, ministar je ocenio da je reč o elitnoj jedinici koja se, kako je naveo, bori sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika Vojske Srbije.

Pročitajte i:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- U ratu, Vojna policija je elitna jedinica koja se ne sklanja iz prve linije. U miru, ona se bori sa svim onim od čega bismo nekada najradije okrenuli glavu - sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika VS - kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da su pripadnici Vojne policije uručili ministru "crnu beretku", simbol te jedinice u znak zahvalnosti za uspešno ostvarenu saradnju i pruženu podršku.

Prijemu su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni gosti.

Dan Vojne policije obeležava se 14. septembra u znak sećanja na taj datum 1955. godine kada je formirana vojna policija tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.