Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna od najbolje obučenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna od najbolje obučenih

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas da Vojska Srbije nije možda najopremljenija i najbogatija, ali da je jedna od najbolje obučenih, i da možda ima i najbogatije borbeno iskustvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je danas bio u Bugarskoj, na Danu visokih zvanica na zajedničkom gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru "Šabla 2019", kojem je prisustvovao na poziv bugarskog ministra odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Krasimira Karakačanova.

"Sve mete su oborene s minimalnim utroškom sredstava, svi zadaci koji su bili pred njima su ispunjeni, i od naše Vojske ima puno da se nauči što su nam rekli i predstavnici bugarske armije i armije Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je Vulin.

Kazao je da je strateško opredeljenje Srbije vojna neutralnost i da ona neće postati članica NATO, ali da kroz Program partnerstvo za mir sarađuje sa zemljama koje su u tom paktu.

"Sa ovakvom vojskom, koja pokazuje da je bolja i od najboljih na svetu, možemo da budemo sigurni da će naša sloboda biti sačuvana", istakao je ministar.

Završnom gađanju su prisustvovali i premijer Bugarske Bojko Borisov, ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Premijer Borisov je istakao značaj saradnje, ukazujući da su gađanje i zajednička vežba bili prilika za uvežbavanje i predstavljanje sposobnosti svake od vojski zemalja učesnica. On je rekao da je saradnja važna za očuvanje mira na Balkanu.

Na zajedničkom gađanju učestvovalo je oko 130 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

To je bilo peto zajedničko gađanje oružanih snaga Srbije i Bugarske.

Ovogodišnja vežba na "Šabli" okupila je više od 1.400 učesnika, a pripadnici Vojske Srbije uspešno su na tom poligonu bugarske armije izvodili gađanja 2010, 2011, 2013. i 2017. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna od najbolje obučenih

Izvor: Danas, 13.Jun.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas da Vojska Srbije nije možda najopremljenija i najbogatija, ali da je jedna od najbolje obučenih, i da možda ima i najbogatije borbeno iskustvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Članak Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna...

Nastavak na Danas...

Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna od najbolje obučenih

Izvor: Beta, 13.Jun.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas da Vojska Srbije nije možda najopremljenija i najbogatija, ali da je jedna od najbolje obučenih, i da možda ima i najbogatije borbeno iskustvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.Vulin je danas bio u Bugarskoj, na Danu visokih zvanica na zajedničkom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.