Vulin: Sve zemlje moraju biti uključene u rešavanje migrantske krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sve zemlje moraju biti uključene u rešavanje migrantske krize

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas će se Srbija prema migrantskoj krizi ponašati kao i druge zemlje na ruti i dodao da svi moraju biti uključeni u rešavanje tog problema.

"Svi sa velikim nestrpljenjem očekujemo rezultate samita Evropska unija - Turska. Očekujemo da danas popodne dobijemo zaključke i naznake šta će se dalje dešavati", izjavio je Vulin u Privrednoj komori Srbije, koji je i predsednik radne grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za rešavanje mešovitih migracionih tokova.

On je rekao da nijedna zemlja ne sme biti isključena iz procesa rešavanja migrantske krize i da problem može biti rešen samo zajedničkim radom, a početak je, kako navodi, donošenje zajedničkog stava Evropske unije.

"Smatramo da sve zemlje na ruti moraju da budu uključene. U toku nedelje će i Srbija biti zastupljena u Briselu, kao što je i do sada bila, da vidimo šta su naše obaveze, a šta je politika EU", istakao je Vulin.

Naglasio je da se Srbija i do sada ponašala odgovorno prema svojim susedima, migrantima i prema svom stanovništvu.

"Od početka mirgantske krize Srbija ima dosledan stav - voditi računa o svakom ljudskom biću, bez obzira odakle dolazi, a posebno voditi računa o onom što je realno i moguće, o svom stanovništvu i svakoj zemlji na migrantskoj ruti", istakao je Vulin.

U Briselu se danas održava samit EU i Turske, u pokušaju da se postigne dogovor o rešenju migrantske krize i zaustavljanju priliva izbeglica prema Evropi. Lideri EU pokušaće da izvrše pritisak na Ankaru da ekonomske migrante vrati u njihove zemlje porekla.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.