Vulin: Situacija u Makedoniji ne sme da se desi Srbiji

Izvor: RTS, 12.Maj.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Situacija u Makedoniji ne sme da se desi Srbiji

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ono što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može da se dešava na teritoriji Republike Srbije. Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu u Leposaviću.
Aleksandar Vulin je u izjavi novinarima u Leposaviću istakao da je Vlada Srbije zabrinuta zbog eskalacije nasilja bilo gde, a naročito zbog nasilja u neposrednom okruženju i na svojim granicama, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

"Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može da se dešava na teritoriji Republike Srbije", poručio je Vulin.
Mi smo kao država već pokazali da umemo da odgovorimo na svaki terorizam, na svaku pretnju nasiljem i nadamo se da će međunarodna zajednica možda i glasnije nego do sada osuditi nasilje u Makedoniji i tražiti prave krivce, rekao je Aleksandar Vulin.
Ministar Vulin je naglasio da Srbija ne preti nikome, da je ona svakome na Balkanu prijatelj i da hoće svakome da pomogne zbog svih ljudi koji žive na Balkanu.
"Hoćemo da ovo bude region mira i stabilnosti, a nikako novih sukoba", rekao je Vulin naglasivši da se svaka nestabilnost u Makedoniji mora odraziti na sve zemlje u regionu i ekonomski i politički i na svaki drugi način.
Srbija je prvenstveno posvećena ekonomskom razvoju, zapošljavanju, svemu onome što život građana treba da čini boljim, rekao je Vulin u Leposaviću gde je prisustvovao obeležavanju gradske slave.
Otkriven spomenik patrijarhu Pavlu
U Leposaviću je otkriven spomenik pokojnom srpskom patrijarhu Pavlu a u ime Vlade Srbije svečanosti je prisustvovao ministar Vulin.
Opština Leposavić proslavila je ujedno gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog čudotvorca a u istoimenom manastiru svetu arhijerijsku liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.
Ministar Vulin je istakao da mu je zadovoljstvo što je danas sa građanima ove opštine na severu Kosova i što je prisustvovao otkrivanju spomenika "jednoj od najvoljenijih ličnosti srpskog XX veka - patrijarhu Pavlu".
Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović izjavio je da je ovo veliki dan za sve građane opštine Leposavić koja je dobila spomen bistu sa likom pokojnog patrijarha Pavla.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VULIN U LEPOSAVIĆU: Srbija je pokazala da ima odgovor na terorizam!

Izvor: Kurir, 12.Maj.2015

Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije, poručio je Vulin..LEPOSAVIĆ - Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ono što se dešava u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.