Vulin: Počinioci zločina moraju biti kažnjeni

Izvor: Blic, 18.Avg.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Počinioci zločina moraju biti kažnjeni

Orahovac - - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin danas se kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Orahovcu poklonio senima stradalih, i izjavio da počinioci zločina moraju biti kažnjeni, inače će se zločini ponoviti.

- Spisak ubijenih i kidnapovanih Srba, iza kojih ne stoji nijedna osoba, kazna i ime odgovornih, najbolji je dokaz sa čime se suočavaju Srbi u pokrajini. Pitanje svih pitanja je da svaki zločin mora imati ime i prezime >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovornih i da za svaki zločin mora postojati kazna, inače će se ponoviti - rekao je Vulin.

On je zapitao dokle će se zločini na Kosovu i Metohiji ponavljati, istakavši da je pravo Srba da žive i postoje, da radjaju decu i da ih niko ne ubija.

Vulin je ispred spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima, gde su uklesana imena 67 stradalih Srva od 1998. do 2000. godine, ponovio da će Srbima na Kosmetu govoriti samo istinu, ma kakva ona bila.

- Istinu o materijalnim davanjima, o pregovorima, istinu kada je u pitanju odnos Srbije i medjunarodne zajednice prema njima - rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je kazao da je istina kada je u pitanju Kosovo sada teška, ali da nije bez nade.

- Jedini način da Kosovo i Metohija postane država je da mi odustanemo od borbe za Kosovo i kažemo da je Kosovo država. Još se nisu rodila srpska usta koja će to reći - rekao je Vulin.

Na području opštine Orahovac od 1998. do 2012. stradalo je 85 Srba.

Vulin je posle obilaska Orahovca posetio i Srbe u Velikoj Hoči, sa kojima je razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

On se tom prilikom sreo i sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem u čijoj pratnji je obišao dečansku vinariju, koja se nalazi u Velikoj Hoči.

Vulin će dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji okončati obilaskom manastira Zočište.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.