Vulin: Koristite samo domove koji imaju licencu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Koristite samo domove koji imaju licencu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin apelovao je danas na građane da koriste samo domove za stare koje imaju licencu i dodao da se spisak svih tih institucija može naći na sajtu tog ministarstva.

"Na nama je da radimo sve što možemo da kvalitet života naših korisnika u gerontološkim centrima bude bolji i ujednačen", rekao je Vulin novinarima nakon obilaska Gerontološkog centra u Vršcu.

Kako je rekao, ovo je dobar dom, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vodi se računa o svim korisnicima, a pomoće države i društva mora da buide takva da se uslovi svih korisnika izjednače.

"Naša borba jeste da kvalitet usluga bude takav svuda, ne smao u državnim, već i privatnim instituicijama i da kvaliotet bude isti bez os=bzira da li državni ili privatni dom", istakao je Vulin.

Ministarstvo vodi upornu i tvrdoglavu borbu protiv domova koji rade bez licenci, podvukao je Vulin i naveo da takvi domovi primaju ljude, iako nemaju lekare, ponašaju se prema njima bez etičkih i moralnih standarada...

"Mi ćemo se sa tim izboriti, ali tražimo pomoć čitavog društva. Molimo naše sugrađane da svoje roditelje ne ostavljaju u domovima koji nemaju licencu", naglasio je Vulin.

On je poručio da su na sajtu Ministarstva istaknuti svi državni i privatni domovi koji poseduju licencu.

"Ako nisu tu, znači da licencu nemaju", upozorio je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.