Vulin: Jedinstvena RS spoljnopolitički prioritet Srbije

Izvor: N1 televizija, 08.Maj.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Jedinstvena RS spoljnopolitički prioritet Srbije

Za Srbiju je od najviše nacionalne važnosti da Republika Srpska bude stabilna, mirna i jedinstvena, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

"Jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta vlade Aleksandra Vučića jeste i biće Republika Srpska, a Vlada Srbije će uvek učiniti sve, i u političkom i u ekonomskom smislu, da pomogne Srpskoj", rekao je Vulin novinarima u Donjoj Gradini, gde je prisustvovao obeležavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 71. godine od stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac.

Vulin je naglasio da je Srbija spremna da učestvuje u svemu što će jačati Srpsku.

"Ali, tražimo od Republike Srpske da bude jedinstvena, složna i da nikada, ni na koji način ne dozvoli da se ono što je u Dejtonu dogovoreno menja bez nje i da ne dozvoli da bilo ko o njoj odlučuje bez nje", dodao je Vulin.

Vulin je naglasio da je za Srbiju prioritet stabilna Republika Srpska na isti način kao što žele da Srbija bude stabilna i čvrsta i kao takva garant očuvanja Srpske.

"Tako očekujemo i od Republike Srpske da ostane čvrsta i dosledna i bude garant očuvanja srpskog života na prostoru BiH", rekao je Vulin novinarima.

Vulin je naglasio da se Vlada Srbije bavi isključivo svojom zemljom i svojim narodom, a ne unutrašnjim pitanjima u Hrvatskoj.

"Za razliku od Hrvatske, ne smatramo da je to najvažnije spoljnopolitičko pitanje naše zemlje i svakako mislimo da i oni mogu da se ponašaju baš na takav način i bave svojim poslom, svojom zemljom, da ostave Srbiju na miru, baš kao što mi ostavljamo na miru Hrvatsku", dodao je Vulin.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.