Vukadinović: Ministarvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Ministarvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je na poslaničko pitanje u vezi afere Krušik - "ko nije dao dozvolu na već sklopljeni ugovor Krušika za izvoz mina u Jermeniju 2018. godine" dobio odgovor od Ministarstva odbrane, da je to ministarstvo dalo sagalasnost, čime su ostala još dva ministarstva - inostranih i unutrašnjih poslova, od kojih još čeka odgovor na isto pitanje.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Vukadinović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekao da je ranije dobio zvaničan odgovor od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, da to ministarstvo nije dalo "Krušiku" dozvolu za izvoz mina, jer nije bilo saglasnosti od onih čija je saglasnost potrebna, a to su ministarstva odbrane, unutrašnjih i spoljnjih poslova i BIA.

"Iz Ministarstva odbrane dobio sam odgovor da je na zahtev Holding Korporacije 'Krušik' za izvoz minobacačkih mina u Jermeniju nakon razmatranja data saglasnost i pozitivno je odgovoreno 13. aprila 2018. godine. Sada se krug sužava, imamo još dve institucije od kojih se taj odgovor očekuje i gde je očito zapelo, ili u MUP-u ili u Ministarstvu spoljnih poslova, nadam se da se BIA nije mešala", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da je važan odgovor na pitanje "ko to onda odborenje nije izdao i posebno značajno sa kojim obrazloženjem nije izdato", s obzirom na to da je saglasnost za izvoz istih mina kasnije data prvatnom posredniku.

"Ovaj način koji upražnjavam nekome će se učiniti da je sporo ali mislim da je dobro da se neke stvari isteraju na čistac. Drugačije je kada ministar usputno odgovori na pitanje novinara na konferenciji za novina a drugo kada institucija mora da odgovori zvanično i stavi pečat", rekao je Vukadinović.

On je rekao i da je "ovo vrh ledenog brega ili končić koji može da raspara ili pokaže sliku kako je funkcionisala stvar sa namenskom industrijom i njenim poslovima koji su važni za svaku državu i da treba biti pažljiv, oprezan i uporan u isterivanju stvari na čistac".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vukadinović: Ministarstvo odbrane dalo 2018. saglasnost Krušiku za izvoz mina u Jermeniju

Izvor: Danas, 19.Nov.2019

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je na pitanje u vezi afere Krušik - "ko nije dao dozvolu na već sklopljeni ugovor Krušika za izvoz mina u Jermeniju 2018. godine" dobio odgovor od Ministarstva odbrane, da je to ministarstvo dalo sagalasnost, čime su...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.