Vujović: EBRD strateški partner za zelene projekte u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 14:03

Vujović: EBRD strateški partner za zelene projekte u Srbiji

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je danas, posle sastanaka sa novim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem i dosadašnjom direktorkom Žužanom Hargitai, da je EBRD strateški partner u realizaciji zelenih kapitalnih projekta u Srbiji, koji su od suštinskog značaja za podizanje standarda životne sredine i bolji kvalitet života građana.

Uz podršku EBRD, gradska toplana u Kragujevcu će ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u potpunosti preći na gas, što će u velikoj meri smanjiti aerozagađenje u tom gradu. Značajno je i to što će, pored zamene kotlova u toplani, biti sanirana i deponija pepela, rekla je Vujović.

Ministarka je navela da su projekti koje finansira EBRD najznačajniji za ministarstvo koje vodi i dodala da će njihova realizacija doprineti smanjenju aerozagađenja, ali i rešavanju problema upravljanja čvrstim otpadom za više gradova i opština.

Ističe da ćemo izgradnjom regionalnih i reciklažnih centara rešiti problem odlaganja otpada, koji će u budućnosti biti tretira po najvišim ekološkim standardima.

Uz pomoć naših partnera, regionalne sisteme za upravljanje čvrstim otpadom gradićemo u osam regiona i njima će biti obuhvaćeno 50 lokalnih samouprava. Do kraja godine ulazimo u prvu fazu realizacije ovih projekata, u sklopu koje će se graditi regionalni centri za četiri regiona, istakla je Vujović.

Ministarka je zahvalila dosadašnjoj direktorki EBRD za Zapadni Balkan na izuzetnoj saradnji i podršci, a novom direktoru poželela dobrodošlicu i uspeh u radu, naglasivši da veruje da će uspešna saradnja sa ovom institucijom biti nastavljena i u budućnosti.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vujović: EBRD strateški partner u realizaciji zelenih projekata u Srbiji

Izvor: Beta, 13.Maj.2021

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović poručila je danas da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) strateški partner u realizaciji zelenih kapitalnih projekta u Srbiji, koji su od suštinskog značaja za podizanje standarda životne sredine i bolji kvalitet života gradjana."Uz...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.