Vučić zatražio ostanak Kfora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2012, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zatražio ostanak Kfora

VAŠINGTON -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas u Pentagonu sa sekretarom odbrane Sjedinjenih Američkih Država Leonom Panetom od kojeg je zatražio da se snage Kfora ne povlače sa teritorije Kosova i Metohije zbog nepoverenja srpskog stanovništva u privremene kosovske institucije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Paneta je naglasio da će se na Savetu NATO-a u februaru sledeće godine založiti za ostanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << američkih trupa u sastavu Kfora.

Vučić i Paneta su se usaglasili da je nivo bilateralno-vojne saradnje dve zemlje na visokom nivou, posebno u oblasti vojne edukacije.

Vučić je američkom kolegi zahvalio na finansijskoj i tehničkoj podršci Vojsci Srbije, kao i na realizaciji projekata humanitarne asistencije, dok je Paneta obećao pomoć i podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Vicepremijer Srbije sastao se danas u Vašingtonu i sa zamenikom direktora američke Vojne obaveštajne agencije (DIA) Dejvidom Šedom.

Tema sastanka bila je saradnja dve države, kao i poboljšanje saradnje obaveštajnih službi SAD i Srbije, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić zatražio ostanak KFOR-a na Kosovu

Izvor: Akter, 07.Dec.2012

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić zatražio je od američkog sekretara odbrane Leona Penta da se KFOR ne povlači sa Kosova

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.