Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 11:34

Vučić u Trondhejmu obišao Univerzitet, razgovarao sa srpskim studentima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru dvodnevne radne posete Norveškoj, doputovao je u Trondhejm, gde je obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije.
Trondhejm je značajan unirverzitetski i naučni centar. Vučić je obišao Institut SINTEF, Simensovu fabriku za proizvodnju baterija, prostorije i laboratorije NTNU i tom prilikom je i sam učestvovao u pravljenju baterije.

Predsednik Srbije se sastao i sa srpskim studentima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << studiraju na Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije i poručio da će u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije.
"Nedostaju nam mladi ljudi koji idu u korak sa vremenom, biće nam potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije, koji će na drugačiji način obavljati posao nego što smo do sada radili", rekao je Vučić.
Kazao je da mi to ne umemo da radimo kao Norvežani koji su lideri u toj oblasti i da je zato i uspostavljena saradnja sa Norveškom u toj oblasti. Ostaje, kako je rekao, i da u skladu sa tim uskladimo obrazovanje. Vučić je razgovarao sa petoro studenata iz Srbije koji studiraju na Univerzitetu u Trondhejmu.

Potom će, kako je predviđeno, biti na radnom ručku koji će u čast predsednika Srbije prirediti gradonačelnica Trondhejma Ritom Otervik.
Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus.
Prvog dana posete Norveškoj predsednik Srbije se sastao sa predsednikom parlamenta, premijerom, a priređen mu je i prijem kod kralja Haralda Petog i prestolonaslednika Hokona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da mi je neko rekao, ne bih mu verovao: Predsednik Vučić sa studentima napravio bateriju (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 29.Nov.2022

Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus.

Nastavak na 24sedam.rs...

Vučić posetio Institut SINTEF

Izvor: Beta Video, 29.Nov.2022

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru dvodnevne posete Norveškoj obišao Institut SINTEF. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Hvala im na gostoprimstvu: Vučić na radnom ručku sa gradonačelnicom Trondhajma Ritom Otervik

Izvor: 24sedam.rs, 29.Nov.2022

Predsednik Srbije obišao je danas u Trondhajmu Institut SINTEF i fabriku za proizvodnju baterija Siemens battery lab, a potom i katedralu Nidaros

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.