Vučić u Tjenđinu – otvaranje Ekonomskog foruma i sporazumi sa Hbis-om

Izvor: RTS, 19.Sep.2018, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Tjenđinu – otvaranje Ekonomskog foruma i sporazumi sa Hbis-om

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Tjenđin gde je prisustvovao otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "Letnji Davos" i gde će se sastati sa kineskim premijerom Li Kećijangom.
Aleksandar Vučić je prisustvovao otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici" u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, a sastao se i s guvernerom provincije Hebej Su Đinom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i predstavnicima kompanije Hbis.

Ovogodišnji "letnji Davos" održava se u znaku Četvrte industrijske revolucije, a njegov cilj je da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.
Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, na konferenciji je više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja koji razgovaraju o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.
Četiri zemlje zastupljene su na ovoj konferenciji sa šefovima država ili vlada – pored predsednika Vučića, "Letnjem Davosu" prisustvovuju predsednik Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Latvije Raimonds Vejonis i premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi.
Na novou potpredsednika vlade ili ministara predstavljeno je 38 zemalja.
Sporazum o saradnji i protokol o razumevanju sa Hbis-om 
Na sastanku sa guvernerom provincije Hebej Su Đinom i predstavnicima kompanbije Hbis potpisana su dva dokumenta o saradnji.
Guverner Hebeja i predstavnici kompanije Hbis, koja je vlasnik Železare u Smederevu, razgovarali su sa Vučićem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.
U prisustvu predsednika Srbije državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović potpisao je Memorandum o razumevanju o kinesko-srpskom industrijskom parku u Smederevu sa provincijom Hebej.
Takođe je potpisao i Protokol o razumevanju Ministarstva privrede i Hbis-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Tjenđinu – otvaranje Ekonomskog foruma i sporazumi sa provincijom Hebej i "Hbisom"

Izvor: RTS, 19.Sep.2018

Državna delegacija Srbije predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem učestvuje na letnjem zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u gradu Tjenđinu – poznatijem kao "Letnji Davos". Potpisana dva dokumenta sa provincijom Hebej i kompanijom "Hbis". Na kraju posete sastanak sa kineskim premijerom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.