Vučić u Nišu obećao novac i radna mesta za jug

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Nišu obećao novac i radna mesta za jug

Vlada Srbije održala je u Nišu sastanak sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije i predsednicima opština, kojima je najavljeno otvaranje novih radnih mesta u četiri kompanije.

Premijer je posle sastanka najavio potpisivanje ugovora o otvaranju novih radnih mesta sa predstavnicima fabrika Leoni, Jurom, Teklasom i turskim Aster tekstilom.

Vučić je najavio da će u fabrici kablova za automobile Leoni posao naći 2.200 rradnika. Kompanija Aster tekstil već ima 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << radnika, a zaposliće 400 do 500 novih, dok će Jura otvoriti 1.000 novih radnih mesta. Kako je rekao, fabrika turskog investitora Teklas Automotiv u Vladičinom Hanu uzima drugu halu.

Vučić je na početku sastanka sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, podsetio na to da su u toku i radovi na južnom kraku Koridora 10. Rekao je da se radi na preostalih 28,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri, tako da preostaje još nepunih 10 kilometara Levosoje–Srpska Kuća, koji će biti završeni u kratkom vremenskom periodu.

Premijer je obećao i dodatnih dve milijarde dinara za različite potrebe. Prema njegovim riečima, do kraja godine trebalo bi da budu isplaćene dve trećine tog novca, a ostatak naredne godine.

"Vlada je ova sredstva namenila za uređenje centralnih gradskih sredina, naročito starog jezgra Vranja, centra Niša i Leskovca, a ukoliko postoji potreba novac će biti preusmeren i Pirotu i Prokuplju", objasnio je Vučić.

Najavio je i da će Vlada razmotriti i šta može da uradi od novca Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za Bujanovačku, Vranjsku, Zvonačku i Kuršumlijsku banju, koja ima 16.000 metara kvadratnih hotelskog prostora, kao i za Lukovsku i Prolom banju.

Vučić: Rama je poštovan gost Republike Srbije

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je zahtev DSS da poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiiji bude prekinuta zbog njegove izjave o nezavisnosti Kosova, istakavši da je albanskom premijeru odgovorio na dostojanstven i odgovoran način.

"Ako bih se dodvoravao narodu i govorio ono što bi ljudi voleli da čuju, odavno bismo bankrotirali i odavno bi Srbija propala. Srećom to me ne zanima i Srbija napreduje u svakom pogledu", rekao je on.

"Poštujem svaku političku partiju, ali nemam šta da im odgovorim jer svako ima pravo da traži šta želi... ali da li to znači da treba ispratimo celu Zapadnu Evropu, ili Amerikance i sve druge, (koji su priznali nezavisnost Kosova), hoćemo li pola fabrika ovde da ispraznimo?", rekao je Vučić u Nišu za RTS.

On je za Radio televziju Srbije kazao da je Rama "poštovan gost Republike Srbije i da će biti poštovan i uvažavan i u Nišu" gde sutra počinje Albansko-srpski biznis forum.

"Smatramo da treba da razvijamo najbolje moguće ekonomske i političke odnose sa Albanijom i da uvećavamo trgovinsku razmenu, da zarađujemo na tome, da otvaramo nova radna mesta", rekao je Vučić.

On je ponovio da se "ne dodvorava nikome" i da "ne govori ono što bi neki želeli da čuju".

DSS je danas saopštila da treba da se prekine poseta Rame Srbiji jer se izjavom da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova, direktno umešao u unutrašnje stvari Srbije i time povredio njen integritet.

U petak Poslovni forum Srbija-Albanija

Za sutra je predviđeno učešće srpskih ministara i premijera na Poslovnom forumu Srbija-Albanija na kojem će učestvovati predstavnici oko 300 kompanija. Očekuje se i dolazak albanskog premijera Edija Rame.

Vučić će sutra posetiti kasarnu Aerodrom i ručati sa pripadnicima 63. Padobranskog bataljona povodom Dana padboranaca, a planirano je i da poseti Klinički centar i Elektronski fakultet.

Do kraja boravka predviđeno je da premijer poseti dvadesetak opština na jugu Srbije, ali i da razgovara sa predstavnicima EU i ambasadorima.

Vučića je u kasarni "Mija Stanimirović", gde će narednih dana biti smeštena Vlada, dočekao ministar odbrane Zoran Đorđević. Premijer je obišao prostorije u kojima će narednih dana boraviti zajedno sa ministrima u sklopu sedmodnevnog boravka Vlade Republike Srbije u Nišu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.