Vučić u Aranđelovcu razgovarao s đacima o vršnjačkom nasilju

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Aranđelovcu razgovarao s đacima o vršnjačkom nasilju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Aranđelovcu da oni koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju iz kazni treba da nauče da se to ne sme raditi.

"Vršnjačko nasilje se dešava u svakoj školi, samo se to nekada pokaže, a nekada ne. Svi znamo. Nije to bila tajna ni kada sam ja išao školu, niti je to u generacijama tajna, ali ponekad nije loše da vidimo koliko nas to pogodi i kako to stvarno izgleda. A užasno je onome kome se to dogodi", rekao je Vučić. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

On je u Aranđelovcu u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" sa učenicima i nastavnicima razgovarao o nedavnom slučaju vršnjačkog nasilja u toj školi.

"Sem veštine i znanja ovde stičete prijatelje. Bogati ste onoliko koliko znate... i koliko imate prijatelja... Potrebno vam je prijateljstvo svakog... Moja molba za vas da onoliko koliko želite da budete poštovani pokažete poštovanje prema drugima", kazao je Vučić.

Vučić je novinarima u Aranđelovcu rekao da je važno razgovarati sa decom, a da danas roditelji zbog tempa života imaju malo vremena za razgovor.

On je kazao i da društvo treba da reaguje jer često i društvene mreže i rijaliti govore da je nasilje u redu.

Vučić je kazao da je danas kasnije saznao da su u učionici dok je govorio bile i žrtve nasilja i oni koji su nasilje činili.

Šarčević: Cilj je da škola postane bezbedno mesto

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da je cilj da škola postane bezbedno mesto.

"Mobilisaćemo sve snage da napravimo bolje protokole i da kaznenom politikom to predupredimo", kazao je on.

Snimak nasilja nad učenicom (15) u Aranđelovcu pojavio se u javnosti 8. novembra, ona je bila napadnuta 13. oktobra, a škola je obaveštena 12 dana kasnije.

Na snimku se vidi kako dve devojčice i jedan dečak u učionici fizički i verbalno maltretiraju drugaricu, navodno zbog lažnih Fejsbuk profila i spornih fotografija.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.