Vučić stigao u Minhen: Sastao se sa Kameronom FOTO

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 12:25

Vučić stigao u Minhen: Sastao se sa Kameronom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

On se sastao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom.

Posle podne će razgovarati sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora predvođenom senatorkom Džin Šahin, i sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jijem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Pored Vučića tu su i brojni političari kao što su Volodimir Zelenski, Ursula fon der Lajen i mnogi drugi...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.