Vučić stigao u Brisel: Slede važni sastanci, a onda oči u oči sa Tačijem i Mogerini

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao u Brisel: Slede važni sastanci, a onda oči u oči sa Tačijem i Mogerini

Normalizacija odnosa između dva naroda tema broj jedan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto posle 19 sati u sedište Evropske službe za spoljne poslove u Briselu gde ga očekuje sastanak sa direktorkom za Zapadni Balkan u EEAS Angelinom Ajnhorst.

Pročitajte i:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto posle 19 sati u sedište Evropske službe za spoljne poslove u Briselu gde ga očekuje sastanak sa direktorkom za Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Balkan u EEAS Angelinom Ajnhorst.

Tom sastanku prisustvovaće i predsednik tzv. Kosova Hašim Tači.

Prema informacijama agencija taj sastanak prethodiće bilateralnim razgovorima Vučića i Tačija sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini.

Posle sastanka sa Ajnhorst, najpre će sa šeficom diplomatije razgovarati Vučić, a potom Tači.

Oko 21 sat predviđena je zajednička radna večera Vučića,Tačija i Mogerini.

Iz EU je najavljeno da će se razgovarati o celovitoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova kao i o implemetaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu ali još nisu primenjeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.