Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Republike FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 17:26

Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Republike FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom.

Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka istrajava u principijelnom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je sa zadovoljstvom konstatovao da politički dijalog dveju zemalja, kao i ekonomska i saradnja u svim drugim oblastima od zajedničkog interesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stalno napreduju. Takođe je zahvalio Slovačkoj što podržava i, kroz tehničku pomoć, konkretno pomaže evropski put Srbije.

On je gosta iz Bratislave upoznao sa situacijom u regionu i pozdravio angažovanje slovačkog diplomate Lajčaka kao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu.

Predsednik je ponovio da je Srbija posvećena održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će nastaviti da vodi politiku mira i saradnje u regionu.

Na sastanku je izražena nada da će Srbija i Slovačka, kao i čitav svet, uspeti da se, uz solidarnost i zajedničkim naporima, izbore sa izazovima i posledicama pandemije i posvete ekonomskom razvoju.

Vučić je zahvalio ministru Korčoku na donaciji medicinske opreme za borbu protiv KOVID-19.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o mogućim novim investicijama i zajedničkim projektima.

Vučić i Korčok su se saglasili da su Slovaci, koji žive u Srbiji, posebna spona između dveju zemalja, čiji položaj će, po rečima predsednika Vučića, Srbija i dalje unapređivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ DANAS NA VAŽNOM SASTANKU: Predsednik Srbije sa ministrom spoljnih poslova Slovačke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021

Vučić se sastao sa Korčokom...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom...To je objavljeno na Instagram nalogu predsednika Srbije...A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.